Caută
Close this search box.

1.109 persoane primesc ajutor în cea de-a 9-a săptămână de implementare a proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”

Mai sunt câteva zile și se ridică starea de urgență. Am crede că putem respira ușurați. Rămâne însă de văzut în ce măsură lucrurile vor intra iarăși pe un făgaș normal, favorabil. Efectele COVID-19 asupra celor din jurul nostru sunt încă vizibile cu ochiul liber și nu doar la nivelul sănătății. Din nefericire, efectele secundare, printre care acutizarea gradului de sărăcie pentru persoanele aflate deja la risc, nu sunt asimptomatice și vor mai persista. Un motiv suficient de bun pentru ca ADRA România să își celebreze cei 30 de ani de slujire, tot printre oameni.

În cea de-a 9-a săptămână de implementare a proiectului ”Sprijin Umanitar COVID-19”, echipa ADRA a atins viața a 1.109 persoane dintre care 761 de adulți ce nu pot asigura condiții minime de subzistență pentru ei și familiile lor, 190 de bătrâni singuri și cu nevoi acute, 115 copii ce urmează încă procesul educațional, dar în condiții severe, 38 de antreprenori și 5 victime ale violenței domestice.

Astfel că, doar în săptămâna 03 – 09 mai 2020, serviciile specializate și adaptate nevoilor specifice generate sau accentuate de contextul COVID-19 s-au concretizat prin proiectul ADRA ”Sprijin Umanitar COVID-19” pentru 1.109 persoane, după cum urmează:

  • 921 de beneficiari au primit alimente de bază pentru a putea trece mai ușor peste aceste zile de criză, dintre care 22 au primit consiliere psihologică și socială;
  • 140 de beneficiari au primit alimente și produse de igienă dintre care 50 au primit măști de protecție realizate în ”Atelierul ADRA Viile Noi” din Constanța;
  • 38 de antreprenori au fost monitorizați și au primit consiliere pentru adaptarea activității la situația actuală în vederea depășirii obstacolelor economice;
  • 6 persoane, 5 victime ale violenței domestice și 1 persoană fără adăpost au beneficiat de servicii de consiliere și suport;
  • 4 persoane au primit suport în vederea continuării lucrărilor de renovare a locuinței.

”O parte dintre beneficiari proiectelor ADRA de antreprenoriat au activitatea suspendată, ca urmare a măsurilor dispuse în cadrul stării de urgență. Astfel că am prelungit etapa de implementare a planurilor de afaceri cu perioada de suspendare; am suspendat în mod corespunzător contractele de subvenție; am prelucrat cererile de plată pentru transa a 2-a aflate în portofoliu, pentru a asigura resursele financiare necesare reluării activității; am oferit consultanță necesară pentru a beneficia de susținerea financiară aferentă șomajului tehnic. ADRA România a depus eforturi ca activitatea antreprenorilor să fie afectată în cea mai mică măsură posibilă în contextul pandemiei COVID-19” a declarat Dan Constantinescu, Manager Proiect ADRA România.

”Începând cu prima zi a emiterii Ordonanței Militare nr.8, eu, împreună cu colegii, am fost izolați la locul de muncă asigurând permanența în serviciile pe care ADRA le oferă victimelor violenței domestice: adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Victime sunt și copiii care sunt nevoiți să asiste la tot felul de agresiuni, lăsând efecte psihologice pe termen lung cum ar fi anxietatea și depresia. Numărul victimelor violenței în familie care cer ajutor a crescut, astfel că suntem contactați telefonic, aproape zilnic de persoane de sex feminin care ne solicită sprijinul spunându-ne că le este din ce în ce mai greu să trăiască sub același acoperiș cu partenerul abuziv. Am observat în ultima perioadă că victimele, pe lângă teroarea de acasă, se tem să nu se îmbolnăvească dacă fug din locuință, mai mult chiar și rudele evită să le primească tot de teama virusului COVID-19” a declarat Mariana Ros, Psiholog ADRA România.

Ajutorul umanitar ADRA România, constând în servicii de informare, conștientizare, consiliere și în distribuție de alimente și produse de igienă a fost efectuat de către personalul calificat al echipei ADRA care a acționat conform politicilor de securitate și siguranță și a normelor impuse de legile actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Grupului de Comunicare Strategică, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în parteneriat cu autoritățile locale și instituții acreditate, unele servicii specializate fiind externalizate. 

În cadrul proiectului ”Sprijin umanitar COVID-19”, special creat pentru situația actuală, ADRA România își propune diminuarea riscurilor generate de apariția virusului COVID-19 în rândul populației, obiectivul fiind atins prin promovarea măsurilor de prevenție și adaptabilitate socio-economică și prin asigurarea necesarului de produse de bază pentru menținerea siguranței.

Implică-te și tu!

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Sprijin umanitar COVID-19” și să se implice, o pot face prin:

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Răspândirea actuală a virusului COVID-19 la nivel global: https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

  • (26.04 – 02.05.2020) RAPORT 8 ADRA România COVID-19:
  • (19.04 – 25.04.2020) RAPORT 7 ADRA România COVID-19:
  • (12.04 – 18.04.2020) RAPORT 6 ADRA România COVID-19:
  • (05.04 – 11.04.2020) RAPORT 5 ADRA România COVID-19:
  • (29.03 – 04.04.2020) RAPORT 4 ADRA România COVID-19:
  • (22.03 – 28.03.2020) RAPORT 3 ADRA România COVID-19:
  • (15.03 – 21.03.2020) RAPORT 2 ADRA România COVID-19:  
  • (08.03 – 14.03.2020) RAPORT 1 ADRA România COVID-19:  

ADRA România

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate