Caută
Close this search box.

Misiune îndeplinită în Republica Moldova! Un nou convoi umanitar ADRA România pentru Republica Moldova s-a întors cu bine acasă

După 24 de ore de călătorie, voluntarii implicați în convoiul umanitar ADRA România pentru refugiații ucraineni din Republica Moldova au ajuns în siguranță acasă.

În urma cererii de ajutor transmisă de către ADRA Republica Moldova, ADRA România a realizat marți, 19.07.2022, un nou convoi umanitar pentru refugiații ucraineni aflați pe teritoriul Republicii Moldova. Donarea în scop umanitar a miilor de produse primite din diverse donații (produse de igienă, alimente, dezinfectant și cărți), în valoare de 18.000 EUR, s-a realizat în cadrul proiectului ADRA România “Speranță pentru Ucraina”.

„De la începutul conflictului armat din Ucraina, încă din prima zi, refugiații ucraineni au găsit refugiu în Republica Moldova, primind adăpost în centre special amenajate pentru asigurarea cazării, hranei împreună cu suportul moral din partea voluntarilor. Ne bucurăm de colaborarea deosebită pe care o avem cu ADRA România în implementarea proiectelor ce vizează sprijinul acordat refugiaților ucraineni. Din depozitul ADRA Republica Moldova produsele sunt distribuite către refugiați. Dumnezeu să binecuvânteze toți donatorii și beneficiarii și să aducă pace pe pământ!”, a declarat Andrei Gîrleanu, Director Executiv ADRA Republica Moldova.

„Sunt plăcut surprins de faptul că după cele 143 de zile de la declanșarea războiului din Ucraina, încă se mai pun la dispoziție resurse necesare pentru viețuirea în bune condiții a celor nevoiți să-și părăsească țara natală. Recunoștință și prețuire pentru toți cei implicați pentru ca valorile morale de dragoste, respect și împreună simțire să aducă bucurie și speranță pentru cei greu încercați!”, a declarat Walter Creciuneac, Secretar Asistent Director. Casier ADRA România.

Prețuirea noastră și răsplată de sus coordonatorilor implicați în convoiul umanitar ADRA România în Republica Moldova: Walter Creciuneac, Iacob Pop, Iulian Mirică și Andrei Serebrian.

Asistența umanitară pentru refugiați realizată de către echipele ADRA România continuă atât la sediul ADRA România, cât și în gările de tranzit și la centrele de primire ale refugiaților din țară.

Din anul 2015, atât în țară cât și în afara țării, ADRA România implementează proiectul ”Speranță pentru imigranți”, prin care susține refugiații, imigranții și emigranții. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul „Speranță pentru Ucraina” și să se implice, o pot face:

  • prin voluntariat completând formularul: Voluntari pentru refugiații din Ucraina
  • prin donații materiale (în special produse medicale, dar și produse alimentare, de igienă și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în contul ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, prin specificarea proiectului „Speranță pentru Ucraina” la destinație sau
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA” sau 
  • dăruind în toate bisericile adventiste din România, în plic, specificând ”ADRA Ucraina”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate