Caută
Close this search box.

1.263 persoane primesc ajutor în cea de-a 11-a săptămână de implementare a proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”

Criza COVID-19 din anul acesta a generat un test fără precedent al solidarității umane. În calitate de comunitate globală ADRA, ne exprimăm aprecierea pentru fiecare individ sau organizație ce oferă măsuri de protecție, ajustări rapide sau expresii spontane de mulțumire. Și, totuși, mai avem de parcurs un drum lung. Așadar, apelăm la toți factorii de decizie, la persoanele de influență și la fiecare individ să acționeze în mod responsabil.

Lumea și locuitorii ei învață în prezent o lecție dureroasă pentru o mai bună înțelegere a legăturilor umane. Toți suntem interconectați și suntem membri ai unei familii umane. Noi, ADRA, apelăm la o solidaritate globală matură și responsabilă, care așază oamenii pe primul loc.

În cea de-a 11-a săptămână de implementare a proiectului ”Sprijin Umanitar COVID-19”, echipa ADRA a ajuns la 1.263 persoane dintre care 580 de bătrâni singuri și cu nevoi de subzistență acute, 397 de copii ce provin din medii defavorizate dar care au rezultate academice excepționale, 229 de adulți ce se luptă pentru asigurarea unor condiții decente de trai, 46 de antreprenori ce își adaptează încă activitatea economică pentru maximizarea profitului în acest context, 7 imigranți și 4 victime ale violenței domestice expuse excluziunii sociale.

Astfel că, doar în săptămâna 17 – 23 mai 2020, serviciile specializate și adaptate nevoilor specifice generate sau accentuate de contextul COVID-19 s-au concretizat prin proiectul ADRA ”Sprijin Umanitar COVID-19” pentru 1.263 persoane, după cum urmează:

 • 731 beneficiari au primit alimente și produse de igienă, medicamente sau echipament de protecție dintre care 170 au primit măști realizate în Atelierul de croitorie ”Atelierul ADRA Viile Noi” din Constanța”;
 • 456 de beneficiari au primit alimente de bază pentru a putea trece mai ușor peste aceste zile de criză, dintre care 75 au primit zilnic, acasă, o masă caldă;
 • 46 de antreprenori au fost monitorizați în adaptarea și desfășurarea activității economice;
 • 19 persoane au beneficiat de ajutor pentru asigurarea adăpostului, dintre care 8 au primit și kituri de igienă și îmbrăcăminte;
 • 11 persoane au beneficiat de asistență socială și consiliere psihologică de criză.

Ajutorul umanitar ADRA România, constând în servicii de informare, conștientizare, consiliere și în distribuție de alimente și produse de igienă a fost efectuat de către personalul calificat al echipei ADRA care a acționat conform politicilor de securitate și siguranță și a normelor impuse de legile actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Grupului de Comunicare Strategică, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în parteneriat cu autoritățile locale și instituții acreditate, unele servicii specializate fiind externalizate. 

”Deoarece criza Covid-19 a afectat puternic țările europene, este o bucurie să verificăm dacă lucrătorii și voluntarii ADRA au reacționat atât de rapid. Toți aceștia au găsit modalități de a sprijini pe cei care sunt mai vulnerabili și suferă cel mai mult în această situație. ADRA România a fost una dintre primele țări care a răspuns oferind nu numai bunuri și servicii medicale, ci și consiliere și sprijin psihosocial. În perioadele de criză putem afirma mai bine lucrarea ADRA care slujește umanității, astfel încât toți să conviețuiască așa cum a Dumnezeu a plănuit” a declarat Joao Martins, Director Executiv ADRA Europa.

În cadrul proiectului ”Sprijin umanitar COVID-19”, special creat pentru situația actuală, ADRA România își propune diminuarea riscurilor generate de apariția virusului COVID-19 în rândul populației, obiectivul fiind atins prin promovarea măsurilor de prevenție și adaptabilitate socio-economică și prin asigurarea necesarului de produse de bază pentru menținerea siguranței.

Implică-te și tu!

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Sprijin umanitar COVID-19” și să se implice, o pot face prin:

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Răspândirea actuală a virusului COVID-19 la nivel global: https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

 • (10.05 – 16.05.2020) RAPORT 10 ADRA România COVID-19:
 • (03.05 – 09.05.2020) RAPORT 9 ADRA România COVID-19:
 • (26.04 – 02.05.2020) RAPORT 8 ADRA România COVID-19:
 • (19.04 – 25.04.2020) RAPORT 7 ADRA România COVID-19:
 • (12.04 – 18.04.2020) RAPORT 6 ADRA România COVID-19:
 • (05.04 – 11.04.2020) RAPORT 5 ADRA România COVID-19:
 • (29.03 – 04.04.2020) RAPORT 4 ADRA România COVID-19:
 • (22.03 – 28.03.2020) RAPORT 3 ADRA România COVID-19:
 • (15.03 – 21.03.2020) RAPORT 2 ADRA România COVID-19:  
 • (08.03 – 14.03.2020) RAPORT 1 ADRA România COVID-19:  

ADRA România

4 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate