Caută
Close this search box.

2.945 persoane primesc ajutor în cea de-a 10-a săptămână de implementare a proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”

Ultima săptămână din starea de urgență, chiar dacă ne-a adus pe toți mai aproape de mult așteptata relaxare a măsurilor, nu pare să fi fost cu nimic mai relaxată și la nivelul nevoilor sociale ale victimelor colaterale. Numărul persoanelor pe care ADRA România a reușit să le sprijine în acest interval este în creștere pentru că și numărul celor ce au nevoie de ajutor este în creștere.

În cea de-a 10-a săptămână de implementare a proiectului ”Sprijin Umanitar COVID-19”, echipa ADRA a ajuns la 2.945 persoane dintre care 1.151 de adulți ce se luptă pentru asigurarea unor condiții decente de trai, 1.000 de copii ce provin din medii defavorizate, dar care au rezultate academice excepționale, 730 de bătrâni singuri și cu nevoi de subzistență acute, 51 de antreprenori ce își adaptează încă activitatea economică pentru maximizarea profitului în acest context, 10 imigranți și 3 victime ale violenței domestice expuși excluziunii sociale.

Astfel că, doar în săptămâna 10 – 16 mai 2020, serviciile specializate și adaptate nevoilor specifice generate sau accentuate de contextul COVID-19 s-au concretizat prin proiectul ADRA ”Sprijin Umanitar COVID-19” pentru 2.945 persoane, după cum urmează:

  • 1.999 de beneficiari au primit alimente și produse de igienă, medicamente sau echipament de protecție dintre care 200 au primit măști realizate în Atelierul de croitorie ”Atelierul ADRA Viile Noi” din Constanța”;
  • 877 de beneficiari au primit alimente de bază pentru a putea trece mai ușor peste aceste zile de criză, dintre care 75 au primit zilnic, acasă, o masă caldă;
  • 51 de antreprenori au fost monitorizați în adaptarea și desfășurarea activității economice;
  • 10 persoane au beneficiat de ajutor pentru asigurarea adăpostului, dintre care 3 au primit și îmbrăcăminte;
  • 8 persoane au beneficiat de asistență socială și consiliere psihologică de criză.

”Este impresionant aparatul de lucru al ADRA, el implicând, desigur, și munca ”de birou”, de comunicare cu beneficiarii, întocmire a documentelor ș.a. Personal, fac parte din această categorie de angajați, astfel că în toată această perioadă a trebuit să îndeplinesc o parte din acele lucrări cu iz birocratic. Prin urmare, contactul avut cu grupul țintă al proiectului ADRA ”Sprijin umanitar Covid-19” a fost de natură indirectă, însă sunt mulțumită să pot înlesni, chiar și de la distanță, mersul lucrurilor alături de colegii care se află în permanență pe teren” a declarat Norela Costea, Asistent Manager. Responsabil Achiziții ADRA România.

”Pe teren am întâlnit mai mult decât niște beneficiari ai proiectului ADRA ”Sprijin umanitar Covid-19”, i-am întâlnit pe aceia pentru care izolarea a sosit adăugându-le mai multe restricții și amplificându-le cu mult nevoile. Cu toate aceste, văzându-ne, au zâmbit, pentru că știau că nici măștile, nici combinezoanele, nici distanța nu pot să oprească spiritul ADRA de a oferi” a declarat Daniel Gomboș, Coordonator Proiecte ADRA România în zonele Transilvania Nord și Maramureș.

Ajutorul umanitar ADRA România, constând în servicii de informare, conștientizare, consiliere și în distribuție de alimente și produse de igienă a fost efectuat de către personalul calificat al echipei ADRA care a acționat conform politicilor de securitate și siguranță și a normelor impuse de legile actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Grupului de Comunicare Strategică, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în parteneriat cu autoritățile locale și instituții acreditate, unele servicii specializate fiind externalizate. 

În cadrul proiectului ”Sprijin umanitar COVID-19”, special creat pentru situația actuală, ADRA România își propune diminuarea riscurilor generate de apariția virusului COVID-19 în rândul populației, obiectivul fiind atins prin promovarea măsurilor de prevenție și adaptabilitate socio-economică și prin asigurarea necesarului de produse de bază pentru menținerea siguranței.

Implică-te și tu!

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Sprijin umanitar COVID-19” și să se implice, o pot face prin:

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Răspândirea actuală a virusului COVID-19 la nivel global: https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

  • (03.05 – 09.05.2020) RAPORT 9 ADRA România COVID-19:
  • (26.04 – 02.05.2020) RAPORT 8 ADRA România COVID-19:
  • (19.04 – 25.04.2020) RAPORT 7 ADRA România COVID-19:
  • (12.04 – 18.04.2020) RAPORT 6 ADRA România COVID-19:
  • (05.04 – 11.04.2020) RAPORT 5 ADRA România COVID-19:
  • (29.03 – 04.04.2020) RAPORT 4 ADRA România COVID-19:
  • (22.03 – 28.03.2020) RAPORT 3 ADRA România COVID-19:
  • (15.03 – 21.03.2020) RAPORT 2 ADRA România COVID-19:  
  • (08.03 – 14.03.2020) RAPORT 1 ADRA România COVID-19:  

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate