Caută
Close this search box.

1.110 persoane primesc ajutor în cea de-a 14-a săptămână de implementare a proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”

Mai facem un pas spre revenirea la normalitate cu noi măsuri de relaxare, însă starea de alertă se prelungește spre a împiedica în continuare răspândirea virusului COVID-19 și a diminua cât mai mult suferința celor afectați și a proteja pe cei sănătoși. ADRA România nu va abandona misiunea la care a fost chemată. ADRA România rămâne în continuare credincioasă și devotată în primul rând lui Dumnezeu și nu în ultimul rând celor suferinzi și în nevoie spre a le oferi tot ajutorul și sprijinul de care este nevoie. Chiar dacă efectele pandemiei vor continua să dăinuie peste toți, Dumnezeu va fi întotdeauna la cârmă și va veghea neîncetat asupra copiilor Lui.

În cea de-a 14-a săptămână de implementare a proiectului ”Sprijin Umanitar COVID-19”, echipa ADRA a ajuns la 1.110 de persoane dintre care 779 de adulți ce se luptă pentru asigurarea unor condiții decente de trai, 194 bătrâni singuri și cu nevoi de subzistență acute, 74 de copii ce provin din medii defavorizate dar care au rezultate academice excepționale, 46 de antreprenori ce își adaptează încă activitatea economică pentru maximizarea profitului în acest context, 17 persoane cu risc de excludere socială, dintre care 9 victime ale violenței domestice și 8 imigranți.

Astfel că, doar în săptămâna 07 – 13 iunie 2020, serviciile specializate și adaptate nevoilor specifice generate sau accentuate de contextul COVID-19 s-au concretizat prin proiectul ADRA ”Sprijin Umanitar COVID-19” pentru 1.110 persoane, după cum urmează:

  • 855 de beneficiari au primit alimente de bază pentru traiul decent și pentru a putea trece mai ușor peste aceste zile de criză, dintre care 75 au primit zilnic, acasă, o masă caldă;
  • 190 de beneficiari au primit alimente și produse de igienă, medicamente sau echipament de protecție;
  • 46 de antreprenori au fost monitorizați în adaptarea și desfășurarea activității economice;
  • 15 persoane au beneficiat de asistență socială și consiliere psihologică de criză;
  • 4 persoane au beneficiat de ajutor pentru asigurarea adăpostului.

Ajutorul umanitar ADRA România, constând în servicii de informare, conștientizare, consiliere și în distribuție de alimente și produse de igienă a fost efectuat de către personalul calificat al echipei ADRA care a acționat conform politicilor de securitate și siguranță și a normelor impuse de legile actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Grupului de Comunicare Strategică, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în parteneriat cu autoritățile locale și instituții acreditate, unele servicii specializate fiind externalizate. 

”Iată că oamenii se bucură de apropierea momentului când starea de alertă se va încheia și vom reveni la normal. Totuși efectele pandemiei vor continua să dăinuie peste toți, dar mai ales peste familiile defavorizate și este nevoie de implicarea unei întregi echipe pentru ca ei să simtă că nu îi abandonăm, ci le suntem în continuare aproape. Chiar dacă alte proiecte și agenții implicate specific pentru ajutor în perioada COVID-19 se vor încheia, totuși ADRA România continuă să susțină pe cei aflați în dificultate prin proiectul ”Sprijin umanitar COVID-19”. Fie că este vorba de un dezechilibru financiar sau de unul emoțional, ne dorim ca beneficiarii proiectelor ADRA să descopere prin implicarea noastră o caracteristică divină și anume, o dragoste statornică ce răzbate în timp și spațiu. Mulțumim lui Dumnezeu că ne oferă această oportunitate de a sluji altora și putem conlucra cu donatorii pentru a sprijini proiectele pe mai departe” a declarat Anca Tepuș, Psiholog ADRA România.

”Pandemia ne-a luat prin surprindere pe toți. Și dincolo de dificultățile sociale, materiale, au apărut și o serie de manifestări psihologice, dificil de gestionat pentru beneficiarii noștri (anxietate, stres, elemente depresive, dificultăți de gestionare a relațiilor cu copiii sau cu partenerii etc.). Le-am fost și le vom fi aproape, mai departe, nu doar material prin proiectul ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”, ci și psihologic. Pentru a depăși toate celelalte obstacole, avem nevoie de o minte clară, adaptabilitate bună și orientare către lucrurile pe care le putem schimba, precum și acceptarea celor ce depășesc sfera noastră de influență. Va urma o etapă ”post pandemie”, în care beneficiarii vor avea nevoie de suport emoțional pentru a se adapta la o nouă realitate. Iar noi, le suntem aproape” a declarat Alina Bordaș-Mohorea, Psiholog, Psihoterapeut ADRA România.

În cadrul proiectului ”Sprijin umanitar COVID-19”, special creat pentru situația actuală, ADRA România își propune diminuarea riscurilor generate de apariția virusului COVID-19 în rândul populației, obiectivul fiind atins prin promovarea măsurilor de prevenție și adaptabilitate socio-economică și prin asigurarea necesarului de produse de bază pentru menținerea siguranței.

Implică-te și tu!

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Sprijin umanitar COVID-19” și să se implice, o pot face prin:

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Răspândirea actuală a virusului COVID-19 la nivel global: https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

  • (31.05 – 06.06.2020) RAPORT 13 ADRA România COVID-19:
  • (24.05 – 30.05.2020) RAPORT 12 ADRA România COVID-19:
  • (17.05 – 23.05.2020) RAPORT 11 ADRA România COVID-19:
  • (10.05 – 16.05.2020) RAPORT 10 ADRA România COVID-19:
  • (03.05 – 09.05.2020) RAPORT 9 ADRA România COVID-19:
  • (26.04 – 02.05.2020) RAPORT 8 ADRA România COVID-19:
  • (19.04 – 25.04.2020) RAPORT 7 ADRA România COVID-19:
  • (12.04 – 18.04.2020) RAPORT 6 ADRA România COVID-19:
  • (05.04 – 11.04.2020) RAPORT 5 ADRA România COVID-19:
  • (29.03 – 04.04.2020) RAPORT 4 ADRA România COVID-19:
  • (22.03 – 28.03.2020) RAPORT 3 ADRA România COVID-19:
  • (15.03 – 21.03.2020) RAPORT 2 ADRA România COVID-19:  
  • (08.03 – 14.03.2020) RAPORT 1 ADRA România COVID-19:  

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate