Caută
Close this search box.

1.359 persoane primesc ajutor în cea de-a 12-a săptămână de implementare a proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”

Sunt deja câteva zile de când măsurile stării de urgență s-au ridicat, pe plan social însă nu este timpul de relaxare. Încă este nevoie de ajutor, iar acest lucru ne poate aduce pe toți în continuare și mai aproape. ADRA România este pe teren, alături de oameni, oferind ajutor material și emoțional. 

În cea de-a 12-a săptămână de implementare a proiectului ”Sprijin Umanitar COVID-19”, echipa ADRA a ajuns la 1.359 de persoane dintre care 994 de adulți ce se luptă pentru asigurarea unor condiții decente de trai, 191 de copii ce provin din medii defavorizate dar care au rezultate academice excepționale, 107 bătrâni singuri și cu nevoi de subzistență acute, 58 de antreprenori ce își adaptează încă activitatea economică pentru maximizarea profitului în acest context, 9 persoane cu risc de excludere socială, imigranți și victime ale violenței domestice.

Astfel că, doar în săptămâna 24 – 30 mai 2020, serviciile specializate și adaptate nevoilor specifice generate sau accentuate de contextul COVID-19 s-au concretizat prin proiectul ADRA ”Sprijin Umanitar COVID-19” pentru 1.359 persoane, după cum urmează:

 • 860 de beneficiari au primit alimente de bază pentru a putea trece mai ușor peste aceste zile de criză, dintre care 75 au primit zilnic, acasă, o masă caldă;
 • 266 de beneficiari au primit alimente și produse de igienă, medicamente sau echipament de protecție;
 • 150 nou-născuți au primit ajutor la început de drum, potrivit nevoilor;
 • 58 de antreprenori au fost monitorizați în adaptarea și desfășurarea activității economice;
 • 13 persoane au beneficiat de asistență socială și consiliere psihologică de criză;
 • 12 persoane au beneficiat de ajutor pentru asigurarea adăpostului.

Ajutorul umanitar ADRA România, constând în servicii de informare, conștientizare, consiliere și în distribuție de alimente și produse de igienă a fost efectuat de către personalul calificat al echipei ADRA care a acționat conform politicilor de securitate și siguranță și a normelor impuse de legile actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Grupului de Comunicare Strategică, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în parteneriat cu autoritățile locale și instituții acreditate, unele servicii specializate fiind externalizate. 

”COVID-19 ne-a dat și mai mult de lucru. Adulții au rămas fără locuri de muncă, mulți copii, prea mulți, nu au ce mânca, bătrâni au rămas singuri, nevizitați. Nevoi sunt peste tot, trebuie doar să vrei să le vezi. ADRA România, prin proiectul ”Sprijin umanitar COVID-19”, este interesată de soarta acestora nevoiași și ajunge la ei îndeplinindu-le nevoile. Mă bucur că sunt și eu parte a acestei echipe pentru a oferi ajutor” a declarat Daniel Neacșu, Manager Proiect / Lucrător Social / Coordonator Proiecte ADRA Muntenia și Dobrogea.

”Întreaga perioadă aflată sub influența măsurilor adoptate pentru stoparea răspândirii COVID-19 a fost o provocare din punct de vedere al fluxului legislativ desfășurat. Cu o cadență foarte alertă din partea organelor statului, am fost nevoiți să primim, interpretăm și aplicăm corect și adaptat nevoilor ADRA a tuturor articolelor cuprinse în ordonanțele militare. Întreaga activitate a personalului ADRA a fost atent adaptată pentru protecția acestora, precum și a beneficiarilor, pentru a evita cu precădere orice situație care putea favoriza răspândirea virusului. A fost un precedent care ne-a motivat și unit în același timp, regăsind numitorul comun pentru care echipa ADRA există, coalizând membrii sub cupola voinței de a face bine și a se implica activ, punând pe locuri secundare propria persoană” a declarat Bogdan Stănică, Manager Proiect ADRA România.

În cadrul proiectului ”Sprijin umanitar COVID-19”, special creat pentru situația actuală, ADRA România își propune diminuarea riscurilor generate de apariția virusului COVID-19 în rândul populației, obiectivul fiind atins prin promovarea măsurilor de prevenție și adaptabilitate socio-economică și prin asigurarea necesarului de produse de bază pentru menținerea siguranței.

Implică-te și tu!

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Sprijin umanitar COVID-19” și să se implice, o pot face prin:

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Răspândirea actuală a virusului COVID-19 la nivel global: https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

 • (17.05 – 23.05.2020) RAPORT 11 ADRA România COVID-19:
 • (10.05 – 16.05.2020) RAPORT 10 ADRA România COVID-19:
 • (03.05 – 09.05.2020) RAPORT 9 ADRA România COVID-19:
 • (26.04 – 02.05.2020) RAPORT 8 ADRA România COVID-19:
 • (19.04 – 25.04.2020) RAPORT 7 ADRA România COVID-19:
 • (12.04 – 18.04.2020) RAPORT 6 ADRA România COVID-19:
 • (05.04 – 11.04.2020) RAPORT 5 ADRA România COVID-19:
 • (29.03 – 04.04.2020) RAPORT 4 ADRA România COVID-19:
 • (22.03 – 28.03.2020) RAPORT 3 ADRA România COVID-19:
 • (15.03 – 21.03.2020) RAPORT 2 ADRA România COVID-19:  
 • (08.03 – 14.03.2020) RAPORT 1 ADRA România COVID-19:  

ADRA România

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate