Caută
Close this search box.

ADRA România încheie cu succes cel de-al 72-lea convoi umanitar în Ucraina, marcând un an de la începutul invaziei rusești

Angajații și voluntarii ADRA România au încheiat cu bine cel de-al 72-lea convoi umanitar. Acesta a avut loc în Cernăuți, la un an de la primul convoi umanitar și la un an de la începutul agresiunii ruse în Ucraina.

În cadrul proiectului „Speranță pentru Ucraina”, ADRA România a organizat în țara vecină transportul umanitar ce a totalizat peste 18 tone de produse alimentare, produse de igienă, cărți, îmbrăcăminte și încălțăminte cu o valoare de peste 43.400 Euro. Convoiul umanitar din 26 februarie 2023 a însemnat donațiile efectuate de 12 sponsori care au contribuit la colectarea celor 63 de paleți de produse, fiind necesare 14 autoutilitare pentru a transporta bunurile către țara vecină afectată de război.

La Cernăuți, cei 30 de angajați și voluntari ADRA România s-au întâlnit cu pastori și cu responsabili ADRA Ucraina, dar și cu reprezentanți ai mediului de învățământ ucrainean, astfel că de această dată produsele vor ajunge către toate colțurile țării. De asemenea, pentru a marca această piatră de hotar – un an de la primul convoi umanitar al ADRA România în Ucraina, cei direct implicați au ținut o serie de discursuri de mulțumire. Mai mult, cu această ocazie, alături de voluntarii și angajații ADRA, s-a aflat și Aurel Neațu – Președinte ADRA România și Președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România cel care, la finalul călătoriei, ne-a transmis următoarele: „Prezența reprezentanților Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Ucraina în număr atât de mare – opt pastori președinți ai regiunilor administrative și președintele Uniunii de la nivelul național, în semn de apreciere pentru susținerea oferită de către ADRA România – mi-a confirmat din nou cât de mult a contat implicarea noastră și faptul că ajutoarele trimise și-au atins obiectivul. Continui să admir curajul, demnitatea și optimismul acestor oameni, felul în care își exprimă și trăiesc credința în Dumnezeu, în ciuda lipsurilor, a pericolelor și nesiguranței cauzate de război. „O să fie bine!” ne spune de fiecare dată, pastorul Cernușcă, atunci când ne povestește despre situațiile grele cu care se confruntă comunitatea adventistă  în război. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru determinarea și dragostea exprimate la cote înalte prin voluntarii ADRA România, pentru spiritul de dăruire și compasiunea de care au dat dovadă credincioșii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din țara noastră”.

Președintele Uniunii de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Ucraina, Stanislav Nosov, a declarat la rândul său: „Suntem recunoscători fraților noștri din România care, din primele zile ale războiului au avut în atenția lor problemele cu care noi ne confruntăm. Încă din a doua zi a războiului ADRA România a venit în ajutorul nostru prin distribuirea de produse alimentare, îmbrăcăminte și tot ce aveam nevoie în acel timp. De asemenea, România a primit un mare număr de refugiați, iar cei are au ajuns în țara voastră s-au simțit ca acasă, au fost tratați cu respect. Datorită ajutorului primit în Ucraina de la ADRA România, și noi am putut găzdui refugiați din alte zone ale țării, iar acest lucru se datorează frățietății din România. Prin ajutorul primit de la ADRA România, noi, la rândul nostru, am putut ajuta pe cei aflați în mare nevoie. Noi am văzut eforturile voastre și ne rugăm să aveți putere să ajutați în continuare. Vă mulțumim pentru ce faceți și credem că vom primi ajutor atât timp cât el va fi necesar. De-a lungul acestui an, au sosit la noi zeci de tone de ajutoare care au ajuns la cei ce se află în zonele de război. Unele dintre cele mai apreciate ajutoare au fost sutele de generatoare care ne-au dat lumina de care aveam foarte multă nevoie. Datorită generatoarelor donate de dumneavoastră, bisericile și școlile noastre au devenit centre în care am putut găzdui refugiați, centre unde cei rămași fără casa lor își pot găsi adăpostul. Ajutorul venit astăzi se va răspândi în toate părțile Ucrainei către cei aflați încă în nevoie. Bunul Dumnezeu să binecuvânteze inimile voastre bune și El să vă dăruiască însutit înapoi. Bunul Dumnezeu să binecuvânteze Ucraina și prietenia dintre popoarele noastre. Mulțumim, mulțumim, mulțumim!”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Mai multe detalii despre Convoaiele umanitare ADRA România în Ucraina:

ADRA România

Un răspuns

  1. care va bucurati si donatiilor primite de noi. Va multumim tuturor pentru fratietatea fata de Uniunea noastra.”

    Aceasta mare realizare a angajatilor si voluntarilor ADRA Romania nu ar fi fost posibila fara eforturile lor. Ei sunt adevaratii eroi ale acestui proiect, cei care au contribuit la aducerea unui strop de speranta in sufletele fiintelor aflate in suferinta si acordat ajutorul de care ei aveau nevoie. Bravos pentru acesti oameni care merg pana la capat, pentru a oferi bucurie sufletelor ranite de razboi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate